tisdag 11 januari 2011

Pyssel, träning och jobb

I lördags kom Lillis och Ebba och hälsade på. Lillis var pysselsugen och det säger man ju inte nej till. Den här fina leksaken till barnvagnen hade hon gjort till Ebba.

Vi började med att försöka få ihop mormors släktträd hon ska få i födelsedagspresent. Det tog lång tid att flytta runt alla bilder och bestämma oss för hur vi skulle ha det, men nu har vi hittat en lösning vi är nöjda med.
Hela bordet som jag hade städat efter att ha haft tomteverkstad där blev genast belamrat med papper, stämplar och stansar. Det får väl vara lite kaos tills presenten är klar.

Fastän det hade tagit lång tid med mormors present kunde vi inte låta bli utan satte igång med gipsavgjutningar av småtjejernas fötter och händer. Det var lättare sagt än gjort. Sprattel, sprattel.

Lillis försöker få Ebbas hand ner i trolldegen för ett fint avtryck.


Vi gjorde tre olika. Här väntar vi på att gipset ska stelna.

Nedan kan ni se det fina resultaten. Får nog köpa hem mer gips och göra fler.

Ska försöka få till Ellens händer också men de får jag nog ta när hon sover för hon tyckte det var så roligt att gegga med degen.


Ellens fötter.

Ebbas hand och fot.

På söndagen var det dags för årets första agilityträning. Först var vi tvugna att flytta alla hinderna till ridhuset. Det var inte lätt att bära dem till släpet eftersom det var så halt, men det gick bra till slut.

Träningen gick jättebra och hundarna var verkligen laddade. Både de och vi tyckte det var roligt att komma igång igen.

Ellen och Zhero fick vara hos mamma och pappa under tiden vi tränade. Efter träningen blev det söndagsmiddag med lutfisk. MUMS.

Vi passade också på att ta en tur med sparken. Ellen tyckte det var roligt.

Vi fick knyta fast henne så hon inte skulle ramla av. Här skjuter mormor på i full fart.










Vi passade också på att titta på Trolltyg i Tomteskogen, men Ellen ville hellre läsa en bok.

Vi fick åka hem ganska tidigt eftersom jag skulle upp och jobba igen efter jullovet. Nu på heltid.

Jag var väldigt trött på måndagsmorgonen och tog bilen istället för bussen och tåget. Första lektionerna på över två år gick bra, men på kvällen sen kändes det att det var ett tag sedan man var igång. Idag fick jag en ny rumskamrat när Nettan flyttade in. Vi planerar inflyttningsfest på fredag. Hann även starta ett nytt virkprojekt på bussen och tåget. En väska ska det bli att ha pendlarprojekten i. Det lär nog bli en hel del virkat och stickat framöver eftersom det är mer än 1 timmes enkel resa.

Plockade även fram stegräknaren för att kunna pusha mig att vinna första invägningen mot Emelie. Får nog ta en runda med hundarna nu för att det ska bli lite fler steg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar